neděle 15. ledna 2012

Review - Pád






Autor - Lauren Kate

Název - Andělé: PÁD

Díl - 1

Rok - 2011

Počet stran - 319



Hodnocení - 4/5




Anotace:
Některým andělům je souzen Pád... Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.



Reakce po dočtení knihy: Daniel, Cam . . . hmmm ty oči


Lucinda Priceová nastupuje do školy Meče & kříže a ani netuší co jí tam čeká. Kdyby věděla co ji tam všechno potká, nikdy by nenechala rodiče aby odjeli z toho hrozného parkoviště. Začala by je prosit aby ji vzali pryč někam na dobré jídlo, na nakládanou zeleninu a ledový čaj a nenechali ji tam samotnou napospas tomu všemu. 

Když Luce přišla do školy Meče & kříže doufala, že bude moct nechat za sebou události letošního léta a nikomu nebude o tom co se stalo Trrevorovi nic vykládat. Byla unavená z toho všeho. Už se nechtěla zavírat doma, aby unikla uhrančivým pohledům a výhružným gestům. Bohužel ji čekalo skoro to samé vězení, v kterém se sama doma zavírala. Polepšovna. Bez mobilu, který ji mohl dodat jedninou útěchu spojenou s telefonáty s kamarádkou Cailí. 

Jen co potká dívku jménem Arriane, která první co udělá, vyvede Luce z míry, začne se Luce cítit trochu lépe. Řekne si, že možná není ten největší vyvrhel ve škole Meče & kříže. Jen do té doby než potká kluka jménem Daniel. To co se stane, když se spatří by si Luce mile ráda odpustila. A já se jí vůbec nedivím. 

Luce si někdy opravdu připadá šílená. Vidí odmalička věci, kterých se bojí, ale sama neví co znamenají. Stíny. Ale když vidí Daniela už necítí taková strach. Netuší co to má znamenat. Přijde jí, že ho odněkud zná, ikdyž je to naprosto nemožné, ale něco jí to pořád našeptává. Nechápe to. Jak se k ní chová a myslí si, že to nikdy ani nepochopí.

A je tu i Cam. Od té chvíle co sem do polepšovny přišla je k ní hrozně milí. Jako nikdo jiný. Cítí se lépe, když jí obejme nebo jí jen něco pěkného poví. Je to moc příjemné... ale není to Daniel. Sama nechápe co k Danielovi cítí... ale brzo to pochopí.

Hned na začátku knížky, jsem si zamilovala Cama. Už jen ty jeho zelený oči... ách. I to jak se k Luce choval, jak se jí družil co kvůli ní podnikal, bylo to hrozně romantický. A Daniel. A co teprv ty jeho oči... Zprvu se mi nijak moc nezamlouval, ale postupem času, když se začalo všechno vysvětlovat a vše přicházelo na pravou míru, měla jsem ho radši a radši. Kouzelný prořeky, které Luce nechápala a jiné podobně krásné a romantické blbůstky, kterých se dopouštěl.


Co mi přišlo hrozně líto - bude to zní opravdu trhle - bylo, co si Luce musela nechat udělat se svými krásný vlasy. Jak je na coveru knížky vidět má je opravdu boží a co já bych dala za takové vlasy...

Že já si na romantiku tolik nepotrpím, tady sem zní byla opravdu hotová. Autorka si s tím úžasně pohrála a mě se to moc líbilo. Doufám, že druhý díl bude mít také aspoň stejný podíl romantiky jako tenhle. 
I přes to všechno se tu objevovali známé zápletky jako nenávist spolužaček a různé trapasy.

Takže kdo si dlouho nepřečetl nic romantického a s nádechem tajemna a pádu :), tak šup do knihkupectví, knihovny nebo tak nějak a čte jak o život.


A nakonec trailer ke knížce.












2 komentáře:

  1. Pád se mi moc líbil, temný nádech byl příjemný a božská obálka podporovala kladný dojem z knihy.
    S těmi Lucinými vlasy jsem na tom byla stejně - nedokázala jsem si ji představit s krátkými vlasy.
    A Cama jsem měla raději než Daniela pořád. Daniel se choval hrozně arogantně a přišlo mi, že mu jde jen o sebe. Cam naproti tomu... :D

    OdpovědětVymazat