pátek 18. listopadu 2011

Breaking Down


Před pár hodinami jsem poprvé uviděla tento očekávaný film...
A moje reakce po shlédnutí? OMG


Nevím čím bych začala... Tak to vezmeme od začátku. Všichni kdo tuto knihu četli ví, že na ROZBŘESK začíná svatbou. Ale jakou? Alice (tedy režiséři a kostymérky) dostála své pověsti. 
Bella byla nervózní na první pohled. Nebylo divu. Měla krásné šaty a nejen to. Celý obřad i lavičky pro svatebčany byly úžasné, prostě pohádkové...





Líbanky byly přesně tak jak jsem si je představovala, až na ostrov. Na můj vkus byl moc velký, ale myslím, že si to oba moc užili... jestli mě chápete.




Co pak následovalo, je asi zřejmé. Klasika: Bella zjistila, že je těhotná, Edward si to hrozně moc vyčítal a Rossali se stala Belliným bodigárdem. Pak se vrátili domů a nemohli přijít na to co s tím "plodem" udělají. 


Všichni víme o čem je řeč. Jenže asi nikdo nečekal jak budou režiséři kreativní a vše bude vypadat tak věrohodně. Viz Belliny modřiny, vychrtlé tělo a zvuky lámajících se kostí. 






V filmu samozřejmě  nemohl Jake :*. Nezklamal ani v tomto díle a byl prostě úžasný. Jako vlkodlak to neměl lehké odtrhl se od Semovi smečky a musel čelit úmorné myšlence, že může ztratit svou milovanou. Konečně se nebude už trápit nešťastnou láskou, když se otiskne do Renesmé. 



Graficky jsou scény s vlky opravdu "boží". Dorozumívání mezi nimi a grafika všech vlků, když jsou pohromadě je úžasná. 






A čím končil první díl? Tím nejbrutálnějším a nejdraztičtějším. Porodem a proměnou. 

Porod byl... no nenacházím slov. Bylo to tak reálné a tak dobře natočené, že jsem opravdu trnula hrůzou a zatínala ruce v pěst. Částečně mi to připomínalo děj z nějakého hororu, protože výkřiky a zvuky lámající se páteře byli fakt děs. Pro slabší povahy bych doporučila použít tlačítko next.



A proměna? Opravdu zajímavá. Kdybych knížku již dříve neviděla, myslela bych si, že je Bella opravdu po smrti. Nehybná, klidná, opravdu jako mrtvola. 
Ale konec... posuďte sami

Vřele doporučuji!



Další posouzení tohoto filmu můžete najít u Haisky na Away-form-reality...

A jak se líbil Vám?

3 komentáře:

  1. No musím říct že film sice nebyl špatný ale ty jo jak byla těhotná nebo jak byla vyzáblá těsně před porodem no to byla síla. Na konci když se proměňovala už to byla kočka ale jinak já nevím prostě jsem asi čekala víc od filmu.

    Ale zaručeně se nemůžu dočkat nadcházejícího posledního dílu, už jsem zkoukla nějaké trailery a mazec a luxus. Myslím že to bude naprostá bomba a hlavně ta bitva, akce no taky se nemůžeš dočkat tak jako já?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu ;) v druhé půlce BD by mělo být víc akce, teda aspon podle knížky. Sem zvědavá na Emetta jak si bude s Bellou dávat páku :D

      Vymazat
  2. Film byl pěkný, ale kniha je prostě kniha... Na filmu jsem byla v kině a musím říct, že to mělo úžasné efekty a nejvíc se mi líbilo, jak na konci otevřela ty oči - perfektní konec ;))

    OdpovědětVymazat