neděle 6. listopadu 2011

Film - Sucker Punch


Tento film jsem viděla asi tak půl roku zpátky, ale nemohla jsem si pomoct abych tady o něm něco nenapsala.



Epická akční fantasy podívaná nás zavede do smyšleného světa mladé dívky, jejíž snový svět jí poskytuje únik z temné reality. Nelimitovaná hranicí času a prostoru může jít kamkoli si její mysl zamane. Jenže neuvěřitelná dobrodružství jaksi smazávaní hranice mezi skutečností a fantazií... s možná tragickými následky.
Být v kůži hlavní hrdinky nazývané Babydoll, dřív nebo později bych se zbláznila a nevydržela to, co ona v celém filmu celkem bravurně zvládala. Když jí nevlastní otec zabil matku a pokusil se to samé udělat její sestře, vzepřela se mu a pokusila se mu v tom zabránit. Bohužel se jí to nepodařilo a on ji poslal do blízkého ústavu.





V ústavu objeví své "nadání" snít si svůj svět, ve kterém si musí vybojovat cestu zpět na svobodu. Potřebuje k to mu pět věcí: mapu, klíč, oheň, nůž a ještě nejdu věc - jenže neví jakou. Proto se musí do svého "snového světa" ponořit celkem čtyřikrát. Pokaždé potřebuje věc získat, jinak by v realitě neuspěla.



V její představitosti se neobjevuje v klasickém ústavu, ale v klubu v kterém mladé dívky musí prodávat své tělo a bavit hosty pro potěšení svého šéfa. Když jednoho dne pomůže dívce, které všichni říkají Rocket, může se doufat v pevné přátelství a pomoc při útěku.




Pomocí svých nově nalezených kamarádek, Rocket, Blondie, Amber a Sweet Pea, dokáče Babydoll nalézt všech pět věcí. Bohužel vše nedopadne tak jak má...






Navíc film není výborný jen svým dějem, ale také výbornou grafikou, kostýmy a také výbornými rekvizitami. Na tomhle filmu si smlsne nejen fanda fantasy a sci-fi, ale také fandy PC her i obyčejní kluci, kteří se rádi kouknou na pět krásných holek :)

Nejsem si jistá, ale myslím si, že tento film nebyl natočen podle knihy a podle mého názoru je to velká škoda. Myslím, že kdyby Sucker Puch byla kniha, měla by opravdu velký úspěch. 
Takže ještě jednou vřele doporučuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat