pátek 30. března 2012

Review - Krásní mrtví: Jonas





Autor - Eden Maguire

Název - Krásní mrtví: JONAS

Rok - 2011

Díl - první

Počet stránek - 275









Hodnocení: 3 a půl/5

Anotace:

Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. V průběhu jednoho roku zemřou za podivných okolností čtyři mladí, krásní lidé, studenti ellertonské střední školy. Jonas, Arizona, Summer a - Phoenix. Ta poslední smrt zasáhne Darinu nejvíc. Byl to její kluk, její veliká, největší láska… Je její setkání s Krásnými mrtvými skutečné? Co znamenají ta andělská křídla, která vidí, slyší a která nakonec sama dostává? Jonas zemřel jako první, zabil se na motorce. Ale je tolik nezodpovězených otázek… Odhalí Darina včas temná tajemství tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých?


Moje reakce po dočtení: Ať odpočívá v pokoji...


Ellerton je postihnut hroznou ztrátou. Za jeden rok město přišlo o čtyři mladé lidi, kteří byli plní života. Jonase, Ariozonu, Summer... a Phoenixe. Mnoho lidí to poznamenalo. Jonasova otce Boba, jeho dívku Zoe a Phonixovu dívku Darinu.


Když Darina zjistí Phoenixo tajemství, vlastně i Krásných mrtvých, bojí se, že o Phoenixe za rok zase přijde, protože tolik času Krasným mrtví na tomto světě ještě zbývá. Zaváže se tedy mlčením a dostane od svrchovaného pána Huntera  jeden velice důležitý úkol. Vlastně čtyři. Musí pomoct odhalit pravdu, proč čtyři mladé duše museli odejít z tohoto světa.



Jako prvnímu musí Darina pomoci klukovi jménem Jonas. Umřel skoro před rokem a nemá už moc času. Zabil se na motorce, když se projížděl se svojí dívkou Zoe. Všichni tvrdí, že je to jeho vina a že jel moc rychle, ale on ani Zoe tomu nechtějí věřit a proto se Darina vydává odhalit pravdu. Bohužel, když pravda vyjde najevo moc radostný konec to nepřinese. Vlastně ano. Pro Jonase.


Darina se musí potíkat s touhou a láskou k Phoenixovi. Chce být s ním každou minutu a vteřinu, ale některé okolnosti jí to nechtějí dovolit. Když je s ním, jako by se vrátili ty staré časy a oni byli zase spolu jako předtím. Jen si musí občas položit zjevnou otázku. Miluje mě? I když jí to Phoenix dává jasně najevo, jiní o tom trochu pochybují. Jak může mít city a srdce když je vlastně mrtví? Ale Darina se nenechá odradit a je mu pořád celou svou duší oddaná.



Čekala jsem, že tahle knížka bude o hodně horší. Začala jsem ji číst o prázdninách a po první kapitole jsem ji odložila. Asi  řekne zombí, spíš si představím pomalu pohybující hnijící potvoru, která se vás snaží sežrat, než krájsem měla špatnou karmu nebo co. Nakonec se mi celkem líbila. Líbí se mi nápad se zombíky. Když sešného bledého človíčka s nadpřirozenými schopnostmi. Jo jo třeba se jednou dozvíme, že vlkodlaci jsou malá roztomilá štěňátka ;).


Koho mi bylo v některých chvílích tedy opravdu líto byl Logan. Ne že by mi nebylo líto i někoho jiného, třeba Jonase a Zoe, ale připadalo mi jako by na Logana všichni v knížce kašlali. Vím, že Darina měla plnou hlavu Phonenixe, ale přece nemusela být občas na Logana tak hnusná. Bylo mi úplně jasné, že on ji má rád (no asi víc než to) už nějakou tu dobu a snažil se jí to dát najevo. Bylo mi ho občas hrozně líto, když ho Darina sjela za to, že jí sleduje a on se o ní jen hrozně bál. Tohle jí asi neodpustím :(

Bohužel, některé věci mi přišli trochu nevysvětlené. Například proč se Krásní mrtví jmenují Krásní mrtví? Nebo proč se Darina objevila tam kde se objevila na začátku knihy? Ale většinou to byli jen malé drobnosti.

Celkem si mi kniha líbila. Nebyla úplně ta nej nej, ale bylo to pěkné pohodové čtení. Komu se líbí detektivka s nadpřirozeným tématem určitě je to knížka pro vás. Takže třeba na víkend DOPORUČUJU.



2 komentáře:

  1. Detektivka s nadpřirozeným tématem - to se mi většinou líbí. Tak uvidíme. Možná se konečně rozhodnu si tu knihu někde sehnat a přečíst si ji :)
    A jinak moc hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle knížku už dlouho chci přečíst, ale nevím nevím =) Většinou, co jsem četla recenze, tak byly kladnější, ale nebráním se žádnému názoru =) Díky za názor, snad se k tomu jednou dostanu =D

    OdpovědětVymazat