čtvrtek 1. března 2012

Jarní (ne)blogová anketa




Je to tak. I já se konečně odhodlala a ve spolupráci s Haiskou, vytvořit tenhle projekt - Jarní (ne)blogovou anketu. I když si jako blogerka připadám jak batolátko v plenkách, doufám, že se tenhle projekt bude líbit. Anketka nám řekne něco o Vás, nás i ostatních neblogerů. 

A když už se blíží to jaro, tak tenhle projekt je na jeho počest, který (doufám) nám všem přinese mnoho zajímavých i poučných vědomostí. Je to náš první (a doufám, že né poslední) společný projekt, tak jen doufám, že se aspoň malilinko bude líbit a někdo nám s ním třeba pomůže...

Proč jsme vymyslely tuto anketu?
Protože jsme moc a moc zvědavé, jak jsou na tom s fantasy knihami i ostatní, než je my blogerky a protože jsme zvědav i na Vaše odpovědi. Každý z nás má oblíbenou knihu nebo autora/ku, ale jak jsou na tom třeba naši rodiče? Znají třeba Christophera Paoliniho? Meg Cabot?

Co je cílem této ankety?
Cílem je zjistit odpovědi na níže dané otázky. Odpovědí jsou důležité, , protože je pak budeme vyhodnocovat a ke každé otázce napíšeme nejčastěji zmiňované odpovědi.

Co nám tato anketa dá?
Všeobecný rozhled. Ať už jsme každý více nebo méně zběhlý ve fantasy světě, tak ostatní jdou mimo nás. Víte třeba, že tamten má rád Shakespeara a tenhle zase Jane Austenovou, ale co má ráda naše babička? Staré Harlequiny? S touto anketou si můžeme porovnat odpovědi a zjistit něco, o kterých jsme neměli ani tušení. Je docela možné, že ve Vašem okolí dřímá někdo, v kom probudíte nadšení pro knihy nebo najdete dalšího milovníka knih. Šancí je mnoho, jen nějakou uchopit ;)



Otázky na "obyčejné" lidi:
1. Víš co přibližně znamená pojem Young Adult?
2. Máš ty nebo někdo v tvém okolí (čtečku)?
3. Znáš alespoň jednoho z těchto autorů: Chistopher Paolini, Richele Mead, Meg Cabot?
4. Jakou fantasy knížku si vybavíš jako první?

5. Viděl jsi nebo četl nějaký díl ságy Stmívání?

6. Jaká mýtická postava se vám jako první vybaví při slově fantasy?


7. Knihy si nejčastěji půjčujete (např. knihovna, kamarád) nebo kupujete?
8. Jaký žánr čtete nejraději?
9. Slyšeli jste něco o filmu Hunger games?



Na tyto otázky se můžete ptát svých rodičů, prarodičů, kamarádů, spolužáků i náhodných kolemjdoucích, když na to budete mít odvahu ;). Na vyzvídání Vám budou stačit tři lidé, aby jste toho neměli moc.

Odpovědi si pečlivě zapište. Na některé odpovědi lze říct jen Ano či Ne, jiné mohou (a doufáme, že budou) různorodé. Když někdo nebude znát odpověď na otázku jednoduše napište jako odpověď nevím. Získané znalosti nám pošlete na e-mail, který uveřejníme právě 21. 3. Případné dotazy, nebo věci, které potřebujete dovysvětlit směřujte na mě nebo na Haisku.



Otázky na blogery... Vás:
1. Kolikrát do měsíce chodíš do knihkupectví?
2. Na jakém nejneobvyklejším místě jsi četl(a)?
3. V kterém období (jaký čas) nejvíc čteš?
4. Co ti dokáže nejvíce naštvat (vyrušit) při čtení knihy?

5. Jaký je tvůj neoblíbenější spisovatel?

6. Máš nějakou věc, bez které se nemůžeš při čtení obejít?


7. Posloucháš při čtení muziku?
8. Prozraď nám 2 nejkrásnější české (SK) obálky knih, které vyšly nebo vyjdou?
9. Jakou knihu by sis přál(a) zfilmovat?

Toto otázky jsou jen a jen pro Vás. Na každou zvídavou otázku bude jedna Vaše odpověď.

Sami musíte uznat, že otázky to nejsou vůbec těžké. Jen jde o naši zvědavost, která hraničí s nemocí, ale co by byl život pro normálního člověka, když si ho může užívat blázen?

Tato anketa je samozřejmě otevřena jak pro Česko tak pro Slovensko a budeme jen a jen rády, když se nás zapojí z obou zemí co nejvíce, aby se dalo co porovnávat :D

Dnes 1. 3. 2012 jsme publikovali článek s vysvětlivkami, do linkovačů se můžete přihlašovat do 20.3. 2012 a protože je to Jarní anketa započne 21. 3. 2012. Samozřejmě na otázky se můžete ptát už teď, ale pravý čas nastane v první jarní den. Oficiální konec bude tedy 31. 3. 2012 a my Vám v co nejrychlejší době uveřejníme výsledky.

Už se nemůžu dočkat co na to řeknete a doufám, že s Haiskou nebudeme sami kdo jako bláznivé baby běhají a shánějí od nejrůznějších lidí co nejvíce odpovědí... Těšíme se





2 komentáře:

  1. To je skvělý projekt! Určitě se zapojím a pokusím se vyzpovídat pár lidí... :) možná se i o někom dozvím něco nového. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, super nápad. Jsem na to zvědavá:D.

    OdpovědětVymazat