úterý 24. ledna 2012

Review - Muka





Autor - Lauren Kate

Název - Andělé: MUKA

Díl - 2

Rok - 2011

Počet stran - 326



Recenze na první díl naleznete ZDE.


Hodnocení: 4/5
Anotace:
Ve druhém dílu série Andělé pokračuje dramatický příběh, v němž se mladičká Luce snaží odhalit pravdu a přerušit věčný koloběh lásky, předčasné smrti a znovuzrození. Daniel, její odvěká láska a padlý anděl, dojedná příměří, aby ji chránil před Vyhnanci, kteří jí chtějí ublížit. Ve snaze zajistit její bezpečí ji ukryje v internátní škole pro Nefilim, potomky lidí a padlých andělů, ale brzy se ukáže, že ani tam není všechno růžové. A navíc v Luce sílí pocit, že jí Daniel lže, nebo jí alespoň neříká celou pravdu...


Moje reakce po dočtení: Cos to holka udělala...


Luce a Daniel. Daniel a Luce. Co jen k tomu říct. Láska soužená tisíciletými muky a strastmi, které oba prožívají pořád dokola, ale jeden si to nikdy nepamatuje. 

Když Luce pořád zdrcená tím co všechno se jí přihodilo v bývalé škole, nemůže uvěřit tomu, že ji Daniel chce poslat do jiné školy a přitom tam nebýt sní. Něco jí tají a vůbec se jí to nelíbí. Bojí se o své rodiče, že zjistí, že jim Luce lže a bude pro ně ta nejhorší dcera na světě. Bojí se o svojí kamarádku Caillí, která se sní chce dychtivě spojit a vyprávět si nové příběhy a drby, jenže to Luce nemůže.

Naštěstí objeví skrytou kamarádku Shelby, která jako její spolubydlící se ze začátku ukazuje v tom nejhorším světle, ale Luce jen časem zjišťuje, že to jak se k ní chová je důsledek toho, že je jedináček. Věc, kterou Luce zaráží nejvíc je, proč v ní ostatní lidi vidí celebritu. Nakonec zjišťuje, že Nefilimští studentu ji znají již z vyprávění jejich babiček, z jejího romantického příběhu s Danielem. 


Člověk, kterého tu může považovat za opravdového přítele (kromě Shelby) je kluk jménem Miles. Kluk, který se jí hned první den ujal a který, kvůli ní nikdy neztrácí trpělivost, přítel který tu je když ho zrovna potřebuje... když s ní není Daniel.

Neví co si o tom má myslet. Je její osudová láska a ona jeho. Tak proč jí lže a nemůže se jí svěřit s tím co provádí tam venku, když ona je tady zavřená? Je jí z toho na nic. Neví jak to s nimi bude dál... ale ví, že ho pořád miluje.

Děj se dost rapidně liší od prvního dílu. Prostředí, kde se kniha odehrává se mi velice líbí, protože mám ráda teplo a sluníčku. Vůči Luce se děj vyvíjel velice zajímavě. Oproti prvnímu dílu o sobě věděla o něco víc a dokázala se vyrovnat i se stíny, přesněji řečeno Hlasateli. Bohužel (pro Daniela) se snažila o sobě zjistit víc a někdy se vystavovala velikému nebezpečí.

Po přečtení druhého dílu věřím, že by Luce dokázala žít i samostatně a nezávisle bez ostatních. Ale navzdory se v tomto díle ukazují padlý andělé, kteří Luce ochraňují a snaží se jí se vším pomoc. Jako například Arrian a Gabbí a k jejímu údivu i ty druzí andělé o kterých si myslela, že jsou na druhé straně Roland, Molly a Cam. 
Moc se líbilo jak byli popsaná křídla andělů, dokázala jsem si je moc dobře představit.


K ději bych nemohla nic vytknout. Celý obsah knížky se mi moc líbil. Ikdyž jsem se ke knížce občas musela vracet v delších časových intervalech vůbec mi to nevadilo. Otevřela jsem knížku a hned zaplula do zajetých kolejí. Takže velice doporučuji.



2 komentáře:

  1. Tenhle díl už se mi nezdál tak dobrý jako jednička. Prostředí sice pěkné, ale jak se dočteš v mé recenzi, připomínalo mi to strašně Harryho Pottera. - Nováček o kterém všichni vědí ale který sám teprve zjišťuje proč, zvláštní škola, kde se učí zvláštní lidé zvláštní věci..Ale není to špatné, jen Luce mi nějak přestává být sympatická.
    Jinak co se mi na tvých recenzích moc líbí je ta reakce po dočtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;). A tvůj postřeh s Harrym Pottrem máš pravdu. Vůbec mi to nenapadlo, ale když si to teď napsala, taky mi to tak přijde ;)

      Vymazat