úterý 15. listopadu 2011

Review - Škola noci


Autor -  P.C Castová and Kristin Castová
Název - Škola noci - Označená, Zrazená, Vyvolená, Nezkrotná, Pokoušená, Vyhořelá

Anotace:
Hodnocení 3/5
Šestnáctiletá Zoey Redbirdová se hádá s rodiči, právě se rozešla s přítelem a poslední, co jí ještě schází, je začít se měnit v upíra. Jenže právě to se stalo a Zoey musí přestoupit na speciální školu pro upíří mláďata. Jediný, s kým si v ní nepadne do oka, jsou členky elitní školní organizace Dcery temnoty a zvlášť její příšerná předsedkyně Afrodita. Za jejich zdánlivě nevinnými rituály se skrývá něco hodně ošklivého... Označená otevírá úspěšnou řadu příběhů pod titulem Škola noci o výjimečné, a přitom docela obyčejné budoucí upírce Zoey, která je předurčena k velkým věcem, i když o to vlastně moc nestojí… Série si podobně jako Stmívání Stephenie Meyerové získala spoustu čtenářů, příznivý kritický ohlas a jednotlivé díly se pravidelně dostávají do čela bestsellerových žebříčků.

Školu noci jsem začala číst na začátku září a to jen proto, že mi tuhle sérii přinesla mamka od jedné své kamarádky. Slyšela jsem to téhle sérii spíše špatné hodnocení a začala číst jen proto, že zrovna nebylo nic po ruce.


První díl jsem už četla více než před rokem, ale řekla jsem si že když si to přečtu znovu aspoň si děj oživím a bude se mi líp spojovat děj. 
Celkem se mi líbil a nebyl ani moc k zahození, ale čekala jsem, že další díly budou o dost lepší. Bohužel mě až pořádně oslovily díly Nezkrotná a Pronásledovaná. Líbilo se mi, že se děj přenesl jinam než do Školy noci. Také velké plus bylo, že se už nejednalo pouze o pubertální román, ale že už se tam objevila trošička té akce (na kterou si velmi potrpím :D).


Ale co se mi na knize nelíbilo, bylo paradoxně hlavní hrdinka. Byla hodná obětavá i v mnoha směrech velmi nadaná, ale nelíbilo se mi jak přemýšlela o klucích. Přišla mi po pár dílech jako "levná holka", který se líbí ten a najednou ten a zase se najde jeden... To bylo na mě trochu moc. Milostný trojúhelník beru, ale co je moc to je moc.



Proto dávám hodnocení jen 3 z 5.

4 komentáře:

  1. Naprosto s tebou souhlasím. :D ten nápad i děj se mi dost líbí, jen mi taky strašně vadí Zoeyin pohled na kluky. :D v tomhle je uplně neuvěřitelná a bylo to k uzoufání když měla najednou tři kluky. :D v tu chvíli jsem měla chuť tu knížku odhodit. (ne že bych to udělala,své knihy opatruju jako oko v hlavě :D)

    OdpovědětVymazat
  2. už veľmi dlho sa chystám na túto sériu, znie to zaujímavo, len ma odrádzalo množstvo horších recenzií, dokonca som vyhrala jednu časť v súťaži, myslím, že 6ku, ale tak bez prečítania 1ky je to k ničomu zatiaľ 8D takže raz si ju prečítam 8)
    ja tiež zvládam trojuholníky, ale "raz jeden sa mi lúbi raz druhý" až sme pri 10tom za 2-3 knihy, to je horor 8D

    OdpovědětVymazat
  3. tuto sérii si chci už dloooouho přečíst, tak snad na to budu mít brzo čas :).... no, i když, s maturitou na krku... nevím nevím :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, Školu noci jsem četla asi do 5. dílu, ale přemýšlím, že přečtu i další. Třeba mě to zase chytne :)

    OdpovědětVymazat