neděle 22. dubna 2012

RC Review - Hunger games: Vražedná pomsta




Autor - Suzanne Collins

Název - Hunger games: Vražedná pomsta

Díl - 2

Rok - 2010

Počet stran - 335





Hodnocení: 5/5
Recenzi na první díl naleznete ZDE.


Anotace:
Jste hladoví po dalším strhujícím čtení? Napínavý příběh dobrodružství, útlaku a romantiky pokračuje! 
Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?


Moje reakce po dočtení: Nemohu ani uveřejnit... :D
Lidi už nebaví poslouchat Kapitol. Jeho věčná diktatura a bída, která postihuje skoro každý kraj. Ale teď je něco jinak. Lidé mají naději a konečně někoho komu věří a kvůli komu se klidně vrhnou do boje po hlavě. Reprodrozd. Dívka v plamenech. Vzpoura začíná.


Katniss se musí potýkat se svou minulostí. Minulostí, kterou zažila v aréně. Prezident Snow jí nechce prominout svůj akt vzpoury, který v aréně předvedla. Ona se to však snaží změnit a vypadat jako dokonale zamilovaná dívka, jako milenci stíháni osudem. Peeta, Haymitch dokonce Hurikán se jí snaží ze všech sil pomoct aby vše působilo věrohodně a lidé z ostatních krajů nepojali další podezření. Na to už je bohužel pozdě.


Opravdu obdivuji Katniss, jak tohle všechno mohla zvládnout. To nebezpečí, které jí hrozilo, co jí i jejím blízkým. Já bych se z toho zhroutila, ale ona vydržela a dotáhla to až do konce. Teda ne až do konce. To jí do konce ještě kousek zbývá. 


!Spoilerový děj!
(písmo je přebarvené na bílo, aby vás nelákalo to číst, stačí je označit)
Bože jak já toho Snowa nesnáším. Když se v knížce objevila zmínka o Čtvrtohrách, už jsem tak trochu tušila, že naši hrdinové se budou muset vrátit do arény. Myslela jsem si, že autorka si už nic nového nevymyslí, ale to sem se šeredně spletla. Ty nástrahy jaké tam byli, krvavý déšť, jedovatá mlha, vražedné opice. Bylo asi jasné, že tohle bude nejtěžší ročník ze všech. A ten nápad s hodinami jako arénou? Úžasný nápad. Hodně by mě zajímalo jak dlouho musela autorka sedět a vymýšlet celý ten systém. Smekám klobouk před Suzanne Collinsovou.
!Konec spoilerového děje!



Co mě na Vražedné pomstě velice potěšilo bylo to, že se zde objevil ve větší míře než v prvním dílu Hurikán. Jak jsem si už možná všimli mám radši jeho než Peetu. I když je Peeta úžasný a obětavý kluk svým kouzlem si mě prostě Hurikán získal. Líbil se mi i fakt, že Katniss  už začínala ke klukům i něco cítit. I když jí samotnou to překvapilo.

Jako v prvním dílu vizážista Cinna nezklamal. Modely jež jsou popisovány v knize jsou úchvatné. Šaty na turné, šaty do Kapitolu. Hořící šaty v prvním díle, nebudou posledním úžasným Cinnovým uměleckým dílem. Jestli režiséři budou alespoň natolik kreativní, jako byli v prvním filmovém dílu, můžeme se těšit na opravdovou úžasnou podívanou. Už se třetího dílu nemůžu dočkat.

Myslíte si, že tento díl vás už ničím nemůže překvapit? Omyl! Budete tak vyjevení, až vám spadne čelist. Což je i můj případ. Víc jsem se nemohla mýlit. Čekala jsem, jen takový menší odvar prvního dílu, ale každá stránka tohoto dílu mě úplně pohltila. Ta krutost, ten strach, všechny ti pocity byli ohromující. Opravdu jsem si nemyslela, že se mi druhý díl bude líbit víc než první. Jestli třetí díl bude také takhle pokračovat tak.... no radši to ani říkat nebudu ;). Myslím, že není ani potřeba abych tuhle větu psala, ale budiž. DOPORUČUJU!!!






Velice bych tímto chtěla poděkovat nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat zde.

7 komentářů:

  1. Na Hunger Games se chystám už dlouho, sice mě původně ta kniha nijak nezaujala, ale teď, když je na ní tolik skvělých recenzí...neznám nikoho, komu by se nelíbila! Někdy mám pocit, že už jsem snad jediná, kdo to ještě nečetl. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jak to tak vidim tak bych si tu serii mela uz taky konečně pořídit :D viděla jsem film ale to se s knihou neda urcite srovnat... takze si musim nasetrit a konecne si ji koupit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju tuhle sérii :) Když jsem ji četla, měla jsem ji pouze půjčenou od kamarádky, ale po přečtení mi bylo jasný, že ji prostě doma mít musím :D takže doma je zatím první díl a na ostatních už se pracuje :) Nic lepšího jsem totiž v poslední době nečetla :) Každou z těchto tří knížek jsem přečetla za noc, odtrhnout se prostě nešlo :D Takže vážně doporučuju :)

    OdpovědětVymazat
  4. ♥ moje srdcovka ♥
    Za tento rok jsem zatím četla jen 4 knihy, které se mi dostaly opravdu hluboko do srdce - Hunger games (3 díly ) a Hostitel. Jsou to opravdu skvělý knížky . Jsem ráda, že Hunger games teď čte tolik lidí, protože si to opravdu zaslouží :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě jsme nečetla. A nechystám se. Zatím. Slýchává stále kladné ohlasy. Všem se líbí. Nevím, uvidíme.:)

    OdpovědětVymazat
  6. Nechápu co všichni na tom, tak vidí. :D Samozřejmě se mi to také líbí, ale nepatří to prostě mezi mé TOP.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zajímavý. Si asi první člověk, kterého znám, kterému se to líbí tak průměrně. Jaký jsou tedy tvoje top knížky ať mám typ na nějakou dobrou četbu?

      Vymazat