pátek 9. listopadu 2012

Review - Strážkyně brány






Autor - Michelle Zinková
Název - Strážkyně brány
Díl - 2
Počet stran - 365
Rok vydání - 2011






Recenzi na první díl naleznete ZDE.
Hodnocení: 3/5


Anotace:

Druhý díl série Proroctví sester. Lia Milthorpeová pokračuje v nebezpečném a zoufalém pátrání po způsobu, jakým by zvrátila děsivé proroctví. Její sestra Alice mezitím sbírá síly a učí se temnému umění, aby mohla Liu porazit. Nezastaví se před ničím ve snaze získat její místo v proroctví, které mělo připadnout jí. Lia a Alice vědí, že ve smrtelném boji stojí proti sobě. Netuší, že zrada proti nim postaví i ty, které milují nejvíc.



Reakce po dočtení: Začíná to být zajímavý ;)



Když ztratíte někoho milovaného, je těžké se s tím srovnat, jít dál a zapomenout. Někdy vám osud nepřeje a nezbude vám nic jiného než všechno opustit a vydat se na další cestu svého života. Zní to možná jednoduše, ale když je před vámi úkol, který má zachránit svět...? Jde o všechno...

Začíná honba za posledními stránkami proroctví. Už tu jde o víc než jen o spor mezi dvěma sestrami. Je to boj zla proti dobru. Když se Lia vydává na tajuplný ostrov Altus, na kterém žije její prateta Abigail, neví co jí na této cestě potká, ale tuší, že to nebude vůbec lehké. Komu však začíná opravdu důvěřovat je muž jménem Dimitri, který patří mezi kult Grigoriů. To oni mají na starost pořádek v jinosvětech. Bohužel cestu na Altus se jí pokoušejí překazit zlé Duše, které jednají dle vůle Samaela. Toho Samaela, kterému by Lia, jako brána, měla pomoci přejít na náš pozemský svět. Kvůli jedné zradě se to Duším skoro podaří... naštěstí se všichni dostávají bezpečně na ostrov.


Altus je nádherné místo. Klid, příroda, pohostinnost Sester, to vše svádí k tomu, aby tu člověk zůstal a prožil zbytek svého života. Jenže to Lia nemůže. Ví, že bez zbývajících stránek proroctví nemůže ukončit... díky pratetě Abigail, už ví co má dělat a hodlá bojovat. Spolu s Dimitriem se vydává na další cestu, která skončí katastrofou, tedy skoro...

Tento díl se mi líbil o poznání více než ten první. Té akcičky se tu objevilo o něco více, takže jsem byla jen a jen ráda. U prvního dílu jsem měla pocit, že děj nikam nesměřuje a že si autorka napíše co jí v tu chvíli napadne. U SB se děj od začátku někam linul a tak "zdravě" :) jste tušili co se bude dít dál. Ale i přesto jste byli  prostě zvědaví co máte na další stránce čekat.

Na závěr vám jen mohu zdělit, že kdo četl první díl a nebyl z něho tak nadšený jako já, ten druhý ho určitě mile překvapí. Strážkyně brány je pěkná oddechovka, pro milovníky historie a fantasy ;).



5 komentářů:

  1. První díl téhle série mám doma, ale pořád nevím, jestli se mi do toho chce. Četla jsem několik negativních recenzí, tak mě to od toho úplně odradilo. :D :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prvni dil me taky moc nenadchl, ale tenhle je o poznani lepsi. Jestli se ti do nej moc nechce schovej si ho na dobu kdy nebudes mit po cem sahnout treba tomu pak prijdes na chut. Myslim, ze kdyz uz mas knizku doma, byla by skoda kdyby sis na ni neudelal vlastni nazor;-)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  2. O téhle knížce slyším poprvé, asi. A nejspíš ani nevím o prvním díle. Ale podle recenze to zní moc pěkně ;)

    Ráda bych tě pozvala na svůj blog, kde se koná soutěž o novou knížku:
    http://kane-book.blogspot.cz/2012/10/soutez.html

    OdpovědětVymazat
  3. Rada by som si túto sériu prečítala, vyzerá zaujímavo 8)

    OdpovědětVymazat