neděle 18. listopadu 2012

RC Review - Iluze





Autor - Aprilynne Pike
Název - Iluze
Díl - 3
Počet stran - 375
Rok vydání - 2012



Recenzi na první díl naleznete ZDE.
Recenzi na druhý díl naleznete ZDE.

Hodnocení: 4 a půl/5


Anotace:

Po avalonských novoročních oslavách požádá naštvaná Laurel Tamaniho, aby zmizel z jejího života.
Tajuplná lovkyně trollů Klea sice zbavila Laurel zákeřného Barnese, ale nebezpečí stále není zažehnáno. A ještě ke všemu nikdo neví, kdo Klea ve skutečnosti vlastně je a zda je jí možné věřit.
Na začátku nového školního roku Klea poprosí Laurel, aby dohlédla na Yuki, kterou údajně zachránila z rukou trollů v Japonsku. Jakou roli vlastně Yuki hraje? Laurel je nedůvěřivá. Zdá se, že se bez Tamaniho pomoci neobejde.
Před Laurel, kterou čtenáři znají z knih Křídla a Kouzlení, stojí nelehké úkoly: musí obstát v tajuplném světě víl a přitom pokračovat ve studiu na střední škole jako každý jiný student.

Moje reakce po dočtení: Netrapte mě... dejte mi už ten poslední díl!


Když už si konečně myslíte, že váš život bude jako dřív (tedy až na pár vyjímek), zjistíte že už to stejné nebude nikdy...
UK edice
Začal nový školní rok, a Laurel s Davidem, předpokládali, že maturita bude v tomhle roce jejich největší problém. To ovšem nečekali, že jim přibude pár nových spolužáků. Když se Tamani objeví ve škole, nemůže Laurel uvěřit svým očím. Nespatřila ho od té doby, co mu řekla, že už ho nechce vidět. Pere se v ní zlost s úlevou, že ho konečně vidí, ale je jí jasné, že tu Tamani není jen tak. Něco je tu špatně...

Tamani se vrátil aby Laurel ochránil. Teď je její osobní strážce, její Fear-gleidhidh. Číhá na ni stále nebezpečí. To že už dlouhé měsíce žádní trollové nezaútočili neznamená, že je vše v pořádku, v lesích se něco děje, ale avalonští strážci nemohou přijít na to co. Ale on tu má ještě jedno poslání, trochu osobnější. Přišel bojovat, bojovat o svou lásku a nehodlá se jen tak vzdát. Bez Laurel neodejde!

A objevuje se tu další problém. Klea je údajně na straně Laurel, jí požádá aby dala pozor na Yuki, dívku, kterou také zachránila před trolly. Jenže Yuki není obyčejná dívka. S Laurel toho mají společného víc než jen společnou "přítelkyni" a školu. Nikdo netuší co má Klea zaluben. Co je Yuki zač, je to jen nastrčená figurka nebo ví moc dobře co se kolem ní děje? Na to všechno budou muset společně přijít...

A teď si vybrat. David nebo Tamani? Výborný přítel a kamarád nebo vášnivý a ochranitelský "muž". Sama nevím koho bych si měla vybrat. Přesto, že jsem až doposud fandila Davidovi, asi jsem propadla kouzlu zelenookého flora. Ikdyž už jsme se ve vývojem se vztahů Laurel posunuli přece jenom o kousek dál, pořád není jisté koho si nakonec vybere. Ale doufám, že v posledním díle se už konečně rozhodne!

Přestože se v Iluzích nedočkáme tolika potyček jako v předchozích dílech, napětí které tu vládne se dá těžko přehlédnout. Pro mě to knihu posunulo o nějaký tel level výše. Proto rady pro ty, kdo Iluze ještě nečetli: Nenechte si pokračování této série rozhodně ujít ;).

Velice bych tímto chtěla poděkovat nakladatelství Fortuna Libry, za poskytnutí recenzního výtisku.

Knihu si můžete objednat zde.

2 komentáře:

  1. Rada by som si to prečítala, mám za sebou zatiaľ len 1. diel.

    OdpovědětVymazat
  2. ja končím druhý diel:D dufam že dnes to zmaknem :D pekná recenzia =)

    OdpovědětVymazat