neděle 5. února 2012

Review - Srdce v sázce







Autor - Alyxandra Harveyová

Název - Srdce v zázce: Kronika Drakeových

Díl - 1

Rok - 2011

Počet stran - 255






Anotace:
Hodnocení: 4 a půl/5
Solange Drakeová odjakživa věděla, že se má stát královnou upírů. Jako jediná upírka ženského pohlaví, která se kdy narodila a nebyla „stvořena“, je ohrožovaná ze všech stran: upířími ctiteli, kteří touží podílet se na pokračování jejího rodu, až po lovce, kteří se snaží zničit ji a celou její rodinu, hnáni vidinou tučné odměny. Když dojde k únosu, její starší bratr Nicholas a nejlepší smrtelnická kamarádka Lucy se snaží ji zachránit. Dokáže ale Lucy zachránit také sama sebe před Nicholasem, který je neodolatelný jako… zkrátka jako mladý upír? A co se stane, pokud se Solange zamiluje do lovce upírů, který ji chrání před smrtelně nebezpečnými intrikami královského dvora? Nechejte se rodinou Drakeových zavést do utajované komunity upírů, kde stále mají svoje místo velkolepé bitvy, svádění ve stylu goth, dramata nekončících životů i temný humor. Dobrodružství rodiny Drakeových pokračují v dalších dílech, kde mladistvá, láskou protknutá upíří akce graduje a rodina musí čelit dvě stě let staré zášti.

Moje reakce po dočtení: Ten konec byl nákej rychlej :(

Lucy a Solange. Dvě nejlepší kámošky už do plínek. Jedna upírka, druhá smrtelnice. Jedna má sedm nádherných ochranitelských starších bratrů živících se na krvi, druhá má hipískácké rodiče přežívající na tofu. Skoro víc se lišit nemohou, ale možná právě proto, jsou z nich nerozlučné kamarádky.

Kniha je psána z pohledu dvou dívek, Lucy s Solange. 

Solange (jak už bylo řečeno) je mladá skoro šestnáctiletá dívka, která se dle proroctví v den své přeměny má stát královnou upírů. Proč? Důvod je prostý. Je jediná, která se s krví upíra už narodila a nebyl přetvořena. Za to mužů je v její rodině až až. Má sedm krásných upírských bratrů, kteří mají podle ní až moc velké ochranitelské sklony. Není se co divit, když se Solange dvoří nespočet nápadníků a hrozí jí nebezpečí z oraganizace Helios, která loví upíry.

Když jednoho dne napadne nebezpečná skupinka sídlo Drakeových, zajmou Sonangenini bratři jednoho z nich v úmyslu, zjisti co to mělo znamenat. K údivu všech je to, ale člověk jménem Keiran. Má nádherné tmavě hnědé oči, a Solange neví proč se jí tak líbí, když ten člověk jí chtěl defakto zabít.

Lucy. Nebojácná, uštěpačná holka celkem s dost prořízlou pusou. Se Solange se zají už od malička. Je to její spřízněná duše a nikdy by na ní nedala dopustit. Ani Solanginini bratři jí nedokážou zkrotit. Nikdy se nebála jim do očí říct co si o nich myslí, a že to většinou nebylo nic pěkného :). Nejzajímavější, že Solange o Lucy říká, že spíš ona by měla být upír, se svou svéráznou povahou, ale Lucy jako dobrá kamarádka jí vždy přesvědčí o opaku.

Pár brášků stačí mít...

 Zajímavé je, že její největší "osina v zadku" byl Solangenin bratr      Nicholas. Ale něco se změnilo, protože je k ní najednou pozornější. No  ne jako v tom stylu, že by ji snad nosil květiny nebo tak, ale už se sní    nehádá kvůli tomu, že by snad zase udělala něco spatně, ale spíš jako  by se o ní bál.

 Celkem mi mrzí, že vztah mezi Nicholasem a Lucy se trošku víc     nerozvinul, protože to napětí a jiskra se mi moc líbila. I "vztah" mezi Keiranem a Sonalge se víc nerozvinul, ikdyž u nich mi to možná celkem vyhovuje. Taková pozvolná, nevinná, začínající láska. Jediná věc, která mi na téhle knížce vadila, že ten největší boj, potička prostě závěr se odehrával asi jenom v deseti stránkách. Bylo to moc rychlé, já bych to klidně brala aspoň tak ve třiceti stránkách nebo tak :).

Kniha se mi moc líbí. Je má velice nápaditý a originální děj. Nápad se sedmi bratry a smrtelnou kámoškou sem si zamilovala. Navíc, když každá kapitola patřila jedné dívce, nutilo mě to to číst dál a dál. Takže jsem měla knížku přečtenou skoro hned. Určitě si ji přečtěte.










1 komentář:

  1. Tato kniha se mi hrozně líbila. Byla taková zláštní a čtivá ale přiznám se žě mě nejvíce bavilo čtení kapitol o Lucy a Nikovi.

    OdpovědětVymazat