neděle 9. listopadu 2014

RC Review - Kořist




Autor - Andrew Fukuda

Název - Kořist

Díl - druhý

Rok - 2014

Počet stran - 342





Recenzi na první díl naleznete zde.


Anotace:
Hodnocení: 3 a půl/5
Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy. Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili. Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…

Reakce po dočtení: Nemám nějak slov...


Naděje, strach, úleva, paranoia, štěstí a bolest. Takové pocity se svářejí v Genovi a jeho společnících.. Agonie volnosti a šílenství z pronásledování. Mysleli jsi, že to nejhorší už mají za sebou, možná je tomu přesně naopak...

Ikdyž se Gen, Sisy, Jackob, Ben, David a Epap nechávají unášet představou o nádherné Zemi mléka, medu a slunečního svitu, ještě nejsou u konce. Čeká je ještě dlouhá a zrádná cesta. Ani lovci se nevzdávají. Jejich vynalézavost se den ode dne zvyšuje, ale odhodlání ostatních také. Věří že už jsou opravdu blízko... a možná mají pravdu, ale vše nemusí být tak jak se zdá. Když Sisy nalezne tajný úkryt, je všem jasné že jdou správným směrem. Po stopách Vědce.

Unaveni cestou se snaží najít jakýkoliv úkryt, naleznou malebnou chaloupku, která jim odkrývá pár svých tajemství. Ale u chaloupky to nekončí, další překvapení se jim naskytne, když se dostanou do vesničky jménem Misie... Netuší co je tu může potkat, uvítají je s otevřenou náručí.  Čekají na ně teplé postele, suché oblečení, jídla o kterých se jim ani nesnilo... Zní to jako pohádka? Ano, ale i v pohádkách není vše dokonalé a začínají zjišťovat, že né vše je tu tak úžasné jak to na první pohled mohlo vypadat. Tím to bohužel, tedy spíše bohu dík nekončí.

Přijde mi, že Kořist se "šoupla" zcela na jinou úroveň. Jak jsem psala v recenzi na předchozí díl, přišlo mi že první díl bylo spíše takové seznámení, že se toho tam moc nestalo. Ale o druhém díle se to rozhodně říci nedá. Najdete tu skoro vše, dobrodružství, krutost, intriky, trochu té politiky a také  začínající lásku. 

Také jsem opravdu ráda, že jsem se dočkala nějakého vysvětlení :). Dozvěděla jsem se jak to s upíry vlastně bylo. Kde přibližně se děj odehrává a dalo by se říci i v jaké době. Ale Vám to neprozradím pokud jste tyhle informace v prvním díle postrádali předpokládám, že věnujete i trochu tomu času dílu druhému.

Kořist hodnotím stejně jako první, ale přiznám se že druhý díl na mě zapůsobil určitě o něco více, ale přiznejme si, stupnice pro hodnocení by musela být nekonečná, abychom knihu mohli ohodnotit tak jak by si to opravdu zasloužila. Třeba třetí díl ještě více překvapí a já s hodnocením půjdu ještě víš. Tak za mě zatím vše, uvidíme jak budete na tento jiný svět s hrozivými upíry pohlížet vy...





Velice bych tímto chtěla poděkovat nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu si můžete objednat zde.


2 komentáře:

  1. Už jednička se mi moc líbila, po Tvé recenzi se dvojky nemůžu dočkat! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se ti recenze líbila. I po tak dlouhé době co jsem sem něco napsala. Jednička je oproti dvojce skoro nic. ;)

      Vymazat