úterý 12. června 2012

Review - Kouzlení





Autor - Aprilynne Pikeová
Název - Kouzlení
Díl - 2
Rok - 2012
Počet stran - 359





Recenzi na první díl naleznete ZDE.


Hodnocení: 4/5

Anotace:

Pokračování románu Křídla Být florelou v lidském světě není úplně jednoduché. Kromě toho, že vám jednou do roka na zádech rozkvétá květ, musíte tajit záležitosti florel a florelů před lidmi. Laurel má naštěstí poměrně tolerantní rodiče a přítele Davida. Jak se jim ale bude líbit, že Laurel musí strávit dva měsíce ve florelí Akademii a začne tajemnou říši navštěvovat daleko častěji? Ani potíže z loňského roku hlavní hrdinku neopustí a znovu bude čelit nebezpečím nadpřirozeného světa. Podaří se jí se ochránit svou rodinu a přátele?

Moje reakce po dočtení: Na co seš sakra připravenej...?

Klidný život je už pryč. Už nikdy to nebude jako dřív. Když Laurel zjistila, kým doopravdy je, její život se od základů změnil. Představa, že byla člověk se rozplynula, je florela, které každý rok na zádech rozkvétá nádherný květ. Jenže co když to někdo zjistí? A co když nepřátele, které má se jí opět pokusí zabít? Musí být připravená tomu všemu čelit...

Jiný svět. Jiní lidé. Jiný život. To je Avalon. Laurelinin domov, na který si vůbec nepamatuje. Když je Laurel povolána do avolonské akademie, aby se naučila dovednostem správné Podzimní florely, míchat lektvary nebo dělat lahvičky z cukrového skla. Není z toho, ale nijak nadšená. Určitě by si našla lepší rozptýlení na letní prázdniny. K její smůle se jí studium moc nedaří. I když je pilná studentka, nemá takové zkušenosti jako ostatní, což jí opravdu trápí. Avšak na akademii se naučí jisté dovednosti, které jí mohou zachránit život.

Akademie není jediná věc, která Laurel dělá starosti. Po té co se její rodiče dozvěděli co je vůbec zač, její maminka se jí začíná odcizovat. Laurel trápí jak se s maminkou odcizili, ale doufá, že vše bude zase v pořádku. 

Co jí bohužel trápí ještě víc je jeden muž. Spíše troll než muž. Jeremiah Barnes. Pronásleduje jí v nočních můrách a jeho nepřítomnost Laurel zároveň uklidňuje i znervózňuje. Je Barnes mrtví? Nebo snad čeká, až Laurel spadne do nějaké jeho pasti? Tyto otázky nemůže Laurel vyhnat z hlavy.

Po přečtení prvního dílu, jsem byla celkem jasná favoritka Davida. Ale po přečtení Kouzlení, si svým rozhodnutím nejsem ani trochu jistá. A myslím, že i Laurel ne i když tvrdí, že ano. David je, chytrý pozorný kluk, který si přeje pro Laurel to nejlepší. Přeje si pro ní to co chce ona sama. Je jí oddaný a miluje jí z celého svého srdce. Ale co Tamani? Jeho láska v tomto díle byla více než znát. Jeho ochota Laurel splnit jakékoliv přání. Jeho touha, kterou v sobě držel spoustu let náhle vyplouvá na povrch. A tím se to všechno ještě zkomplikuje. Vážně nevím ke komu se přiklonit. Tamani si mě získal svojí touhou a laskavostí, ale nechci Davida odepisovat, protože se choval jako ten nejlepší přítel na světě. No jo no holka nemáš to hold lehký. 

Kniha si získala také velké plus svým popisem Avalonu. Jeho krása mě uchvátila už jenom na papíře. Skleněné baráčky nebo domečky v výduti stromu. Jako architektovi moje srdíčko plesalo. Ale nejel stavby, ale i krásné florely i jejich šaty byli nádhernou "podívanou". Škoda, že takovéhle místečko najedeme jenom v knize. 

Musím říci, že knížka je velmi pohodové čtení, při kterém se nezapotíte. No možná jen jestli se bojíte trolů ;). Někdo říká, že je to spíše pohádka pro děti, ale já tento názor nezastávám. Každý přece někdy potřebuje oddych od těch krvelačných potvor a proto jestli hledáte něco mírumilovnějšího víly jsou tím pravým pro vás.






2 komentáře:

  1. Team Tamani! :D Těším se, až si ji přečtu, protože tahle série je skvělá. Hezká rcenze, architekte ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky brouku, jestli budeš chtít tak ti jí pučím ;), i když čekám, že si jí taky časem koupíš :D

      Vymazat