pátek 8. června 2012

Jsem zvědavý človíček...

Když jsem psala svojí poslední recenzi, přemýšlela jsem o tom, co vás nutí k tomu aby jste si recenze vůbec četli. Jak by vůbec podle vás měla vypadat recenze? Co vás přiláká jako mouchy na lízátko aby jste si hodnocení přečetli? Občas se objeví sem tam nějaká ta rada, jak se má napsat dobrá recenze (což myslím, že je jen v pořádku), ale přesto si myslím, že bych se měla ptát hlavně vás čtenářů. Pro koho ty recenze ve větší míře píšeme? No přece pro vás :D.

Dumala jsem nad tím dlouho, ale na tuhle otázky my můžete dát odpovědět jen vy. Nechci vědět jenom to proč chodíte ke mě číst si recenze, ale tak všeobecně jak vás zaujmou recenze z celého blogosvěta. Co vás zaujme. Délka: krátká x dlouhá, nebo estetičnost: úhlednost x chaotičnost, nebo obrázky: mnoho x žádné, nebo barvy nebo snad dokonce videa?

Co vás nejvíc zaujme nebo proč když vidíte recenzi si jí přečtete? Hrozně mi to hlodá hlavou a byla bych vděčná aby jste to hlodání utišili svými odpověďmi ;).

Já se přiznám, že si recenzi většinou přečtu, když mě buď zajímá názor druhého člověka, nebo nevím jestli si mám knížku přečíst a váhám. Ale například mi nebaví číst sáhodlouhé recenze bez obrázků :D. Sem tam jeden hozený není podle mě na škodu. Tak tady máte můj názor. Jak jste tedy na tom vy? Co vás na recenzi zaujme aby jste si jí přečetli? Honem honem pište nebo já to hlodání nepřežiju ;)



6 komentářů:

  1. Já většinou čtu recenze na knihy, které se chystám číst anebo na ty, které jsem už četla, jelikož jsem stráášně zvědavá a zajímá mě, co na to řeknou ostatní. :) Myslím si, že rozhodně není na škodu ozdobit recenzi nějakým tím obrázkem, přece jen je to barevnější a veselejší, ale recenze bez obrázků mě určitě neodradí - já sama už obrázky nepřidávám. A podle čeho si ještě vybírám? Ani nevím. Délka v mém případě nehraje vůbec žádnou roli a nevadí mi číst delší, protože když je dobře napsaná, čte se to samo. =) To je tak asi vše, co jsem měla na srdci... snad ten komentář nezní moc chaoticky, jelikož jsem momentálně v takovém dobrém rozpoložení (po svatbě), takže tak. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se v tom krásně vyznám ;). A děkuju moc za odpověď. Hrozně mě zajímají názory ostatních lidí, takže jsem ti moc vděčná, že jsi se takhle rozepsala.

      PS: jestli si byla nevěsta :D tak vše nej do nového života a jestli ne nevadí časem to přijde ;)

      Vymazat
    2. No, jaksi jsem zapomněla napsat, že né na mé svatbě, ale tak díky no. =DD Možná časem... :D

      Vymazat
  2. Mne vždy udrie do očí hlavne názov recenzovanej knihy a čítam recenzie hlavne na to, čo chcem čítať alebo som už čítala. Potom ma musí zaujať štýl písania, ak sú tam dlhé vety a dlho sa dostávam k jadru recenzie, tak ma to prestane baviť...ale inak mi na dĺžke recenzie nezáleží, len ma to musí zaujať, ako keď čítam dobrú knihu 8)

    OdpovědětVymazat
  3. Neviem prečo mam taký pocit,že veľakrát zaváži samotná obálka knihy(ak už vopred samozrejme viem o čom približne kniha je tak ta obalka ma netrápi) No a obrazky to prijemne spestria (ak je nahodou recenzia kratka opticky predĺžia) ale vždy zídem najprv na spodok recenzie(navrch, nabok podla toho kde je) a kuknem aké ma hodnotenie. Najradšej čítam na knihy ktore som už sama preluskala,lebosom zvedava na iný názor :D

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju moc za vaše názory. To hlodání v hlavě už se ztišilo ;)

    OdpovědětVymazat