neděle 8. února 2015

RC Review - S hlavou v oblacích (pejru)





Autor - Kateřina Petrusová
Název - S hlavou v oblacích pejru
Rok - 2013
Počet stran - 119






Anotace:
Hodnocení: 4 a půl/5
Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...


Reakce po dočtení knížky: To bylo tááák pěknoučký...

Když se řekne kůň, auto v příkopu, kabelka naplněná alkoholem na luxusní párty, asi by vás hned nenapadlo, že tohle bude začátek něčeho velkého. Jestli to nebude láska... ♫♪♫

Začalo to nevinou cestou na kamarádky oslavu. Ovšem cesty jsou někdy zrádné, zvláště moderní technikou neprozkoumaných částech světa. Když vám ale do cesty vstoupí kůň, kvůli kterému se vám pochroumá auto, musíte jednat. Markéta jako správná pražanda se jen tak ničeho nezalekne, ale vše má své meze. Přesto se odhodlá a jako milovnice zvířat, se nezdráhá koně použít jako dopravní prostředek a míří do nejbližší vesnice. Když už ten kůň za to může tak to musí trochu odčinit.

Lhota. Malinká venkovská vesnička. Markéta by jí pojmenovala jako "zadní část" světa. Na menší statek kam jí jistý viník nehody dovezl, najde dva statkáře. Jeden se však tváří jak vražedný maniak a když chce Markéta vzít nohy na ramena, jen tak pro jistotu, nepodaří se jí to... avšak je to asi jedna z nejlepších věcí která se jí nepovedla.


Jen co Markéta zjistí že Lhota je opravdu ehm malá vesnice a musí se dostat ke hřbitovu, aby si vůbec mohla zavolat proklíná všechny možné GPSky na světě. Její autíčko je trošičku na odpis a místní automechanik pracuje jen ve stanovenou pracovní dobu. Má opravdu pech a musí zde zůstat. Pavel, Marvin (dle Markétiny přezdívky) jí nabídne, že u nich může na víkend zůstat. Nikdo by neřekl, že tyto dva lidi by mohli mít něco společného. Ale opak je pravdu. Přeskočí jiskra... Jenže pouze z jiskry oheň nevzejde a když víkend skončí jejich cesty se rozejdou.

Mělo to právě tak být. Kratičký nádherný sen. Vzpomínka. Víkend, na který měli s úsměvem vzpomínat. Nic víc. Jenže Markéta ať chce nebo ne, nemůže na Pavla zapomenout. Jak později zjistí, nebyl to pouze její problém.

Ano bylo to trochu přehnaně nereálné v tom smyslu, to je SAKRA náhodička, ale bylo to tak milé a roztomilé, že vše ostatní to předčilo. Asi budu muset romantické knížky přelouskávat častější, protože to byla úžasná pohodička. Nasmála jsem se u knihy a taky z toho všeho měla hlavu v pejru :D. Doufám, že takových to knížek objevím časem více nebo jestli se autorka pustí do další knihy ;). Kateřinu Petrusovou začínám mít opravdu ráda a její styl psaní mě opravdu zaujal. Nejvíc co se mi asi líbilo, když jsem knížku četla, bylo to, že když v televizi nic nedávali četla jsem jí tetě před spaním a ráno jí musela vyprávět jak to nakonec všechno dopadlo :D.

Myslím, že po té delší jízdě nadpřirozena, zabíjení a dalších trochu morbidních věcí, jsem trochu toho cukru, z téhle vtipné slaďárny, do krve potřebovala. Takže neváhejte a čapněte tuhle knihu do pačesů, nebudete litovat :)



Velice bych tímto chtěla poděkovat nakladatelství Fragment, za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu si můžete objednat zde.

3 komentáře: