středa 7. ledna 2015

Zakládáme, zakládáme...



Rozečtete novou knížku a chcete ji na chvíli odložit... naskytl se velmi závažný problém. Čím ji založit! Míváte takový problém? Já celkem často, i když poslední dobou mám většinou nějakou tu záložku po ruce.

Když jsem si dneska uklízela poličky s knihami, došlo mi, že záložek vlastně ani moc nemám. Přesto se musím zeptat: Kolik je moc a kolik málo? 

V podstatě, když se na těch šest záložek podívám, oproti knížkám jich mám sakra málo. Ale kolik jich vlastně potřebuju... osobně se snaží nemít rozečteno více knížek najednou, takže teoreticky by mi měla stačit jedna... teoreticky :D.



Kolik tak vlastníte záložek jsou to dvě nebo hned dvacet? Musela jsem nad tím skoro celé odpoledne dumat a řekla jsem si, že si nějakou tu záložku zase vytvořím. Dlouho už jsem nic nevyráběla, kupodivu to nebyla zas taková katastrofa (aspoň teda myslím).




Myslím, že tenhle typ záložky už si zkusil vyrobit skoro každý, tak sem návod dávat nemusím, kdyby tak na strýčkovy googlovi toho najdete spoustu ;). 
A  když už jsme u toho zakládání. Máte doma nějakou zvláštní, atypickou, vtipnou či jinou záložku? 

A zakládáte i něčím jiným než záložkami? Kapesníky, šňůrkami, nebo třeba ponožkami? (to udělal Harry v tajemné komnatě, když dával Dobimu knížku s ponožkou pokud se nepletu :D)

Tak tedy trochu zjednodušeně. Jaké záložky nejčastěji používáte vy? Pochlubte se ;)



6 komentářů:

  1. No ja si zakladám knihy vždy tým, čo je po ruke, takže tam nakoniec nachádzam lístky z vlaku, električky, odtrhnutý štvorček toaletného papiera, servítku, vreckovku, pokladničný blok z obchodu, obal z čokolády, kupón na nejakú zľavu. Prípadne sa mi naskytne že ju založím časopisom, inou knihou a v najhoršom prípade zahnem roh O:-) V tom najhlúpejšom si zase poviem, že mi záložku netreba, že to si predsa zapamätám :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem na tom podobně ;), ale většinou se snažím zakládat záložkami. Přiznám se že už nejednou jsem měla ten koní nápad a taky si knihu nezaložila. Díky tomu jsem si několik stránek dala prostě ještě jednou než sem došla vůbec k té správné :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jsem si musela jít spočítat svoje záložky :D. Mám jich 18, ale vsadím se, že po bytě jich je rozházených více :D. Celkem dost mám těch magnetických - hlavně kdyý v Luxoru prodávají 2 v jednom balení :). V univerzitní knihovně jsem viděla záložky zdarma - sice jsou to spíše takové informativní, ale i tak jsem si od každého druhu musela jednu vzít :D. Pak mám několik záložek, které mamka prostě našla založené v knihovně založené v knize, takže ty mi nosí domů :D Z těch stojí za zmínku asi záložka, na které je 50 books to read before you die - ha a našla jsem ji na netu (http://www.thatcompanycalledif.com/images/products/large/50%20Books_2.jpg), prý je z nerezové oceli. Takže jen tak dál, nechávejte si své záložky v knihách :D :D.
    Jinak momentálně používám záložku, co jsem dostala na Vánoce a to plechovou s motivem cupcakes

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ta záložka nemá chybu :D, hlavně se nešoupe a neohýbá což moje záložky dělaj běžně :D, A buxu na ty záložky koukám vždy když od pokladny a mám zaplaceno takže sem si zatím žádnou nekoupila :D tak myslím, že k příští knížce přidám i nějakou tu záložku ;)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Děkuju moc ;), byla jsem zvědavá tak jsem vás musela vyzpovídat ;)

      Vymazat